Kredi kartı faizlerinde değişiklik olacak mı?

Merkez Bankası, politika faizini beklentilere uygun bir şekilde 5 puan artırarak yüzde 40'a çıkardı. Peki, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında Aralık ayında bir değişiklik olacak mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizini beklentilere uygun bir şekilde 5 puan artırarak yüzde 40'a yükseltti. Genellikle, kredi kartı ve üye işyeri komisyon oranları politika faizine bağlı olarak değişiyordu.

Ancak, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir değişiklik olmayacak. Kredi kartı faizlerini belirleyen referans faiz oranı yüzde 3,16 seviyesinde sabit kaldı. İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinde iskonto oranı yüzde 25,93'te sabit tutuldu.

Bu durumda, yüzde 3,16'lık faiz oranı Aralık ayı boyunca geçerli olacak ve Merkez Bankası, faiz konusundaki kararı bir sonraki toplantıda alacak. Yani, yeni yıla kadar kredi kartı faiz oranlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor.

Etiketler Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800