Kredi kartı faizleri için yeni karar! Artacak mı?

Merkez Bankası kredi kartı azami faiz ve üye iş yeri azami komisyon oranlarının mevcut seviyelerinin üzerine çıkmamasına yönelik referans orana üst sınır getirdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı azami faiz oranlarına dair bir basın duyurusunu resmi internet sitesinde yayımladı. Bu duyuruya göre, mevcut referans oranı 3,11 olarak belirlendi ve üst sınır olarak kabul edildi. Ancak, bu seviyenin altındaki faiz oranları için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadı. 

Bu çerçevede, kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarında herhangi bir artış olmayacak. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ile üye iş yerlerine uygulanacak azami komisyon oranları, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntem ile hesaplanmakta ve ilan edilmekte. 

Kredi kartı faizleri için yeni karar! Artacak mı?  resim: 0

Referans oranı, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde 10 fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanıyor. 

Etiketler Faiz Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800