Kraliçe II. Elizabeth anısına dev madeni para tasarlandı! İşte fiyatı...

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in anısına dev bir madeni para tasarlandı. Dev madeni paranın fiyatı ise dudak uçuklatıyor...

Güncelleme:

"Taç" adı verilen basketbol topu genişliğindeki parça için 3.6 kilogram altın ve 6 binden fazla pırlanta taşı kullanıldı. Tasarımcı şirket, yasal olarak para sayılmayan, 'sanat eseri' olarak adlandırdıkları madeni paraya 23 milyon dolar değer biçti.

8,9 milyon dolara satılmıştı

"Taç" adı verilen basketbol topu genişliğindeki parçaya biçilen değer kullanılan malzeme ve işçiliğin yanı sıra İngiltere, Hindistan, Singapur, Almanya ve Sri Lanka'dan tasarımcıların da üretime katkı sağlamasıyla açıklanıyor.

Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdıran dünyanın en pahalı madeni parası 1933 tarihli "Double Eagle" (Çift Kartal), Haziran 2021'de düzenlenen bir açık arttırmada 18,9 milyon dolara satılmıştı.

Kraliçe II. Elizabeth anısına dev madeni para tasarlandı! İşte fiyatı... resim: 0

Tasarımına Kraliçe’nin ölümünden önce başlanan madeni para, Kraliçe'nin birinci ölüm yıldönümü öncesinde tamamlanarak tanıtıldı. Kraliçe II. Elizabeth, 8 Eylül 2022'de İskoçya'daki Balmoral Kalesi'nde 96 yaşında hayatını kaybetmişti.

 

Etiketler Para Elizabeth
Yorumlar
Kalan Karakter 800