KOSGEB'e destek başvurusu deprem bölgelerinde 45 bine ulaştı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin etkilediği 11 ildeki KOBİ'ler için sağlanan desteğe başvuruların 45 bine ulaştığını duyurdu.

Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde meydana gelen depremlerin etkilediği küçük ve orta ölçekli işletmelerle bir araya gelen Ahmet Serdar İbrahimcioğlu, KOBİ'lere yönelik olarak geliştirilen Deprem Sonrası Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin Canlanması Destek Programı hakkında bilgi verdi ve işletme sahiplerinin sorularını yanıtladı.

İbrahimcioğlu, basın mensuplarına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde ve Dünya Bankası işbirliğiyle yürütülen 450 milyon dolarlık destek programının detaylarını Nurdağı ve İslahiye ilçelerindeki afetzede işletme sahiplerine aktardıklarını ifade etti.

45 bin başvuru alındı

Programın KOBİ'ler için taşıdığı öneme vurgu yapan İbrahimcioğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Şu an itibarıyla 45 bin başvuru aldık. Bu başvuruların değerlendirme süreçleri devam ediyor ve ödeme talepleri de alınıyor. İki ilçemiz, yani Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçeleri, program kapsamında belirtilen 'Grup 1' içinde yer alıyor. Bu da demek oluyor ki, bu iki ilçedeki mikro, küçük ve orta ölçekli işletmeler, depremde az, orta ve ağır hasar görmüş olmalarına rağmen gelir kaybına uğradıkları için destek alacaklar. KOBİ'ler Türkiye'nin yüzde 99'unu oluşturuyor ve KOSGEB olarak, ilçe, il veya bölge fark etmeksizin elimizden geldiğince KOBİ'leri desteklemeye odaklanıyoruz. KOSGEB'in temel amacı da KOBİ'leri desteklemek ve onların gelişimine katkı sağlamak. Bu sebeple buradayız, çünkü sağlanan desteklerin bölgeye canlılık getirmesi ve adeta bir can suyu olması önemlidir."

Etiketler KOSGEB deprem
Yorumlar
Kalan Karakter 800