Korkuyu nasıl yenebilirsiniz? 5 öneri

Hayatımızın belli anlarında endişe ve panik duygusu yaşayabiliriz. Korkutucu anlarımızdan biri olabilen panik atağın ilk 10 dakikası zordur. Panik ataklarla başa çıkma yöntemleri geliştirip belirtileri kontrol edebilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler…

Daha az korkmak için ne yapılmalı?

Panik atak oluşumuna bilgi eksikliği neden olabilir. Panik bozukluk ile ilgili yeterli bilgiye sahip olmak, atak sırasında sizi nelerin beklediğini bilmenize, belirtilerden daha az korkmanıza yardımcı olur.

Daha kolay başa çıkabilmenin yolu

Panik atak belirtilerine karşı direnmeyin. Yaşadığınız son panik atağı düşünün. Korku ve endişenin belirtilerinizde nasıl önemli rol oynadığının farkına varın. Panik atak hakkındaki algınızı değiştirmek onunla daha kolay başa çıkmanıza yardımcı olur.

Nasıl yanıt vermek gerekir?

Panik atak geldiğinde “Kontrolümü kaybediyorum” gibi bir tepki vermek yerine sakin ve net bir yanıt verebilirsiniz.

Derin nefes almanın olumlu etkisi

Hiperventilasyon (aşırı nefes alma) sendromu panik atak hastalarının sık karşılaştığı bir sorundur. Hastanın hızlı ve yüzeysel nefes almasıyla başlar. Bu durum vücudun kimyasını değiştirir, özellikle parmak ve dudak çevresinde karıncalanma hissi ve göz kararması oluşur. Çoğu zaman bayılmayla sonuçlanır. Hiperventilasyon riskini ortadan kaldırmak için şu çözüm olabilir: Saniyeli saatinize bakın. 1 dakika içinde 10’dan fazla derin nefes almayın.

Alkollü içeceklerden uzak durulmalı

Hastalık belirtilerini baskılamak için çözümü alkolde bulanlar oluyor. Ancak alkol sorunun kötüleştirmekle kalmıyor beraberinde alkolizme neden olabiliyor.

 

Panik atak mısınız? İşte belirtileri!Panik atak mısınız? İşte belirtileri!Aşağıdaki yazımızda yer alan 13 belirtiden 4’üne sahipseniz panik atak durumu ile karşı karşıya olabilirsiniz.

 

Etiketler panik atak
Yorumlar
Kalan Karakter 800