Köprü ve otoyol zamlarında şok geri adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan…

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, otoyol ve köprü geçişlerinde yapılan zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, otoyol ve köprü geçişlerinde yapılan zam ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından açıklamalar yapan Altun, zamların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararı ile geri alındığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, otoyol ve köprülere yapılan zammın geri çekilmesi talimatı verdi. Buna göre talimat ile birlikte yapılan zamlar iptal oldu ve Ocak 2024 yılında tekrar yapılmak üzere rafa kalktı. Ocak 2024’te ise yeniden bir değerleme yapılması bekleniyor.

Ücretler iade edilecek

25 Ekim tarihinden itibaren başlayan düzenleme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla geri çekilmiştir. Buna göre yapılan düzenleme sonrası 25 Ekim’de alınan ücretlerin farkı geri iade edilecektir.

Köprülere yapılan zammın yılbaşından önce yapılmış olması oldukça büyük tepkiler toplamış ve akabinde gelen tepkiler üzerine Erdoğan duruma daha fazla seyirci kalmamıştı. Bununla birlikte artık yapılacak zamların iptal edilmesi sonrasında Ocak 2024’te tekrar zam yapılacak. Ancak bu haberde 25 Ekim’deki zamma Ocak yapılacak olan zammın eklenmesi daha çok tepki çekmişti.

Köprü ve otoyol ücretlerine her yıl Ocak ayında zam yapılır. Ancak mevcut enflasyon şartları gereği zaman zaman dönem içerisinde de zam yapıldığı görülmektedir. Son olarak 25 Ekim’den itibaren geçerli olacak zam ile birlikte sabah saatlerinde zamlı tarife üzerinden geçiş yapan araçlara aradaki farkın geri iade edilmesine karar verildi.

Etiketler Zam otoyol
Yorumlar
Kalan Karakter 800