Kış tatili cep yakıyor: Gecelik konaklama kişi başı 3 binden başlıyor

Ara tatilde kış turizminin popüler destinasyonlarında oteller ve pistler adeta dolup taştı. Özellikle Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi merkezlerde yoğun bir ziyaretçi akını yaşanıyor.

Ara tatilde kış turizminin popüler destinasyonlarında oteller ve pistler adeta dolup taştı. Özellikle Uludağ, Erciyes ve Palandöken gibi merkezlerde yoğun bir ziyaretçi akını yaşanıyor. Uludağ'a gitmek isteyenler, teleferikte hafta sonundan itibaren yüzlerce metrelik kuyruklar oluşturuyor. Kar kalınlığının yarım metreyi aştığı Uludağ'da hem oteller hem de kayak pistleri tam kapasite çalışıyor.

Gecelik konaklama kişi başı 3 binden başlıyor

NTV'nin haberine göre; misafirhanelerdeki tek kişi için tam pansiyon fiyatı 1000 ile 1500 lira arasında değişkenlik gösterirken, otellerdeki konaklama ücretleri gecelik kişi başı 3 bin ile 40 bin lira arasında değişiyor. Bir haftalık tatilin maliyeti ise tek çocuklu aileler için 150 bin lirayı aşabiliyor. Bu rakama içecekler, kayak kıyafetleri ve kayak pistindeki harcamalar dahil değil.

Erciyes ve Palandöken'deki tatil maliyetleri de benzer fiyat aralıklarında seyrediyor. Her iki bölgedeki otellerin doluluk oranı ise yüzde 90'ı buluyor. Kış turizmi merkezlerindeki yoğunluk, tatilcilere yüksek maliyetlerle karşılaşma riskini arttırıyor.
 
 
 
 

Etiketler Tatil Kar
Yorumlar
Kalan Karakter 800