Kış tatilcilerine üzücü haber: Kayak merkezlerinde yer alan oteller gecelik 4 bin TL’den başlıyor

15 Aralık'ta kayak sezonunu açmaya hazırlanan kayak otelleri şimdiden hazırlıklarını tamamlamaya başladı. Uludağ'da konaklama ücretleri 4 bin 400 TL'ye kadar çıkarken Palandöken'de bu rakam 4 bin 250 TL, Sarıkamış'ta ise ortalama 5 bin 250 TL aralığında değişiyor.

Güncelleme:

Türkiye'nin önde gelen kış turizmi destinasyonlarından olan Uludağ, Kartepe, Erciyes, Palandöken ve Sarıkamış gibi kayak merkezlerinin fiyatları yeni sezonun aralık ayının ortalarında değişecek. Yapılan araştırmalara göre, bu bölgelerdeki 5 yıldızlı tam pansiyon otellerde konaklamanın geceliği ortalama 4 bin TL'den başlıyor. İşte kış tatilcilerini ilgilendiren kayak merkezlerinde tatil yapmanın tahmini maliyetleri...

Uludağ’da gecelik 4 bin TL

Uludağ'da konaklama talepleri 15 Aralık'tan itibaren artış gösteriyor ve 5 yıldızlı otellerde gecelik fiyatlar ortalama 4 bin 400 TL seviyesinde başlıyor. İki kişilik 4 gece 5 gün konaklama için ise bu fiyatlar 18 bin ile 30 bin TL arasında değişiyor. Ocak ayında ise fiyatlar gözle görülür bir artış gösteriyor. Özellikle ocak ayının ilk haftasında tatil planlaması yapmak isteyenler 5 yıldızlı otellerde 2 kişilik 4 gece 5 gün konaklama için 30 bin TL'den başlayan fiyatlarla karşılaşıyor. Sömestr tatili döneminde ise fiyatlar daha da yükseliyor. 22-26 Ocak tarihleri arasında rezervasyon yapmak isteyenler 5 yıldızlı otellerde 4 gece 5 gün konaklama için ortalama 50 bin TL'yi gözden çıkarmalı.

Kış tatilcilerine üzücü haber: Kayak merkezlerinde yer alan oteller gecelik 4 bin TL’den başlıyor resim: 0

Bansko 139 Euro

Bulgaristan'ın ünlü kayak merkezi Bansko, yurtdışında alternatif tatil arayışında olanlar için genelde daha uygun ve farklı bir yerdir. Türkiye'ye olan yakınlığı sebebiyle özellikle Türk tatilciler tarafından tercih ediliyor. Tur operatörlerinin sunduğu bilgilere göre, otobüs ile gerçekleştirilen 3 gece süren Bansko turları kişi başı 139 Euro'dan başlıyor.

Erciyes’te 30 bin TL

Kayseri Erciyes'teki 5 yıldızlı kayak otellerinde konaklama ücretleri gecelik 4-5 bin TL civarında değişiyor. Özellikle ocak ayında 4 gece 5 gün süren bir tatil için 2 kişi konaklamak istendiğinde 5 yıldızlı otellerdeki fiyatlar ortalama 30 bin TL'yi bulacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800