Kimse E-Devletini kontrol etmiyor! Adınıza miras kalmış olabilir

Kimsenin bir yerden beklentisi kalmamış gibi hiç kimse e-devletini kontrol etmiyor. Artık beklentilerin dışına çıkmaya hazırız. Herkes e-devletini kontrol etsin, miras payınız var mı yok mu merak ediyorsanız hemen e-devletinizi kontrol edin!

Güncelleme:

Habersiz miras kalmış olabilir

Kimi zaman hiç beklenmedik anlarda sürprizlerle karşılaşırız. Türkiye’de çoğu kişi e-devletini önemsemiyor. Belki de önemsenmesi gereken konu farklıdır. Aile ilişkileri sıkı olmayan insanların miras konusunda bir beklentisi ya da haberi olmuyor. Akrabalar arasında konuşulmayan konularda veya uzaklık araya girdiğinde hiçbir zaman miras sohbeti dönmüyor. Haberiniz olmadan ölen birileri ya da miras kalan hisseler pay edildiğinde e-devletinize bu durum yansır. Hakkınız olan yerlerde resmi olarak bir bildirim gelmediği durumlarda e-devlet üzerinden miras kontrolü yapmak gerekiyor. Miras sorgulaması yaparak herhangi bir miras kalmış mı bunu öğrenmeniz mümkün olacak. Mirasçının haberi olmadan bir miras veya hisse kalmış da olabilir. Bu doğrultuda birçok hak mevcut hale gelir. Mirasçının haklarını savunması ve bilmesiyle durumlarda karışıklığın giderilmesi gerekiyor. Miras için bir hakka sahip misiniz, üzerinizde bir tapu veya arsa var mı bunu öğrenmenin ilk yolu e-devlet. E-devlet üzerinden veraset sorgulama ilanına tıkladıktan sonra miras bilgisini kontrol edebilirsiniz.

Miras hakkınızı arayın

E-devlet üzerinden miras sorgulaması yaparak adınıza miras veya hisse kalmış mı kontrolünü sağlayabilirsiniz. Haberiniz olmadan isminize bir miras kalmış olabilir. Bu durumda yapılması gereken birçok şey var. Öncelikle miras hakkında tapudan veya noterden durumun aslını öğrenerek hukuki yönlerini de araştırmak gerekiyor. Bireylerin kişisel mal varlıkları ve üzerine kalan miras doğrultusunda mirasçı olan diğer kişilerin de gereken hukuki süreç içerisinde yer almaları gerekiyor. Bunları bilmeden ve uygulamadan çeşitli anlaşmazlıklar doğmasına müsaade etmemek miras durumunu iyi değerlendirmek mirasçı için önem arz eder. Veraset ilanı sorgusu yaptıktan sonra miras hakkınız olması halinde ilgili kurumlardan yararlanarak mirastaki hakkınızı aramanız hukuken önem taşıyor. Bu süreç içerisinde mirasçılarla anlaşmalıklar meydana gelmemesi için planlı ve bilinçli hareket etmek de önemli.

Yorumlar
Kalan Karakter 800