Kentsel dönüşüme üçüncü gün ne kadar başvuru oldu?

İstanbul’un 39 ilçesinde başlatılan ‘Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden’ kampanyasına başvurular yoğun bir şekilde sürüyor. Kampanyanın üçüncü gününde yapılan başvuru rakamları açıklandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına yapılan başvuru rakamlarını açıkladı. Bakan Kurum, kampanyaya  İstanbul'da 3 günde 340 bin 460 bağımsız birim için 58 bin 61 başvuru olduğunu söyledi.

 Bakan Kurum, sosyal medya hesabından şu bilgiyi paylaştı: "İstanbullular, Yarısı Bizden Kampanyamızı tuttu. 3 günde 1 milyondan fazla vatandaşımızın hayatını etkileyecek sayıda başvuru aldık. 340 bin 460 bağımsız birim için 58 bin 61 başvuru yapıldı. Başvuruları inceliyor, süreçleri başlatıyoruz. İstanbul'umuzda riskli yapı bırakmayacağız."  

Bakan Kurum, paylaşımında kampanyayla ilgili merak edilenlerin "http://yarisibizden.gov.tr" adresinde olduğunu hatırlattı.

En çok başvuru yapılan ilçeler

Yarısı Bizden kampanyasına yapılan başvuruların ilçelere göre dağılımı ise şöyle oldu: Bahçelievler ilçesinden 39 bin 884 başvuru yapıldı. Avcılar 21 bin 798 başvuru ile ikinci sırada yer aldı. Güngören 26 bin 460 başvuru ile üçüncü oldu. Bu ilçeleri Bağcılar, Üsküdar, Küçükçekmece, Kartal, Fatih ve Maltepe izledi.

Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasının 5 adımıKentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyasının 5 adımıDönüşümü hızlandırması beklenen Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasının detayları açıklandı. Mülk sahiplerinin 26 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvuru yapabileceği kampanyanın detayları ve 5 adımı şöyle…

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800