Kentsel dönüşümde kira yardımları artırıldı! Hangi il ne kadar yardım alacak?

Kentsel dönüşümde kira yardımlarının artırıldığını açıklayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hangi ilde ne kadar kira yardımı yapılacağını da söyledi. Peki, kentsel dönüşümde hangi il ne kadar kira yardımı alacak?

Güncelleme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da 1 milyon 500 bin konutun kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edileceğini belirterek, "500 binini Anadolu yakasındaki rezerv alanda, 500 binini Avrupa yakasındaki rezerv alanda, İstanbul'a ilave nüfus getirmeden, 500 binini de olduğu yerde yapacağız." açıklamasına bulundu.

İstanbul'daki kentsel dönüşüm projesi için 130 milyon metrekare rezerv alan gerektiğini belirten Kurum, çalışmaların tamamlandığını, detayların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını ifade etti.

Kira Yardımı Hangi İlde Ne Kadar Oldu?

Bakan Kurum ayrıca, ülke genelinde devam eden kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımının arttırıldığını da açıkladı. İstanbul'da 1500 lira olan kira yardımının 3 bin 500 liraya yükseltildiğini belirtti.

Bakan Kurum’un açıklamalarına göre kira yardımları;

  • İstanbul’da: 3 bin 500,
  • Ankara, Bursa, Antalya ve İzmir: 3 bin lira,
  • Diğer büyükşehirlerde: 2 bin 500,
  • Diğer illerde: 2 bin liraya çıkarıldı.

Bakan Kurum ayrıca, nisan ayından itibaren kira yardımlarının hesaplara yatırılacağını söyledi.

İşinizde daha verimli çalışmak için ne yapmalısınız?İşinizde daha verimli çalışmak için ne yapmalısınız?Çalışırken dikkatiniz sık sık dağılıyor ve bir türlü işinize odaklanamıyorsanız bu yöntemleri deneyerek motivasyonunuzu arttırabilirsiniz.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800