Kayseri Şeker çiftçilere 193 milyon lira söküm avansı ödedi

Kayseri Şeker Fabrikası, 2023-2024 kampanya dönemi için anlaşmalı ekim yapan çiftçilere toplamda 193 milyon 247 bin lira değerinde söküm avansı ödemesi gerçekleştirdi.

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, pancar ekimi başladığı günden itibaren, tohum, gübre, ilaç, motorin gibi malzeme avansları ile ekim, çapa, bayram, sulama, söküm gibi nakit avanslarla üreticilere destek sağlıyor. 

Kayseri Şeker, birinci söküm avansında, 4 bin 700 çiftçinin hesaplarına toplamda 193 milyon 247 bin lira yatırdı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hüseyin Akay, Kayseri Şeker'in en büyük ortağı olan Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifinin yönetim kurulu başkanı, üreticilerin ihtiyaçlarının karşılanmasının öncelikli olduğunu belirtti.

Akay, Kayseri Şeker'in çiftçilere ekimden hasada kadar süreçte destek olmaya devam ettiğini vurgulayarak, "Bugün ton başına 150 lira olarak belirlenen, toplamda 193 milyon 247 bin liralık nakdi söküm avansını ödeyerek, ekonomiye ve çiftçilerimize can suyu olacak bir adım attık. Her aşamada çiftçilerimizin ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize görev edindik ve önceliğimiz her zaman çiftçilerimizin memnuniyeti olmuştur." şeklinde konuştu.
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800