Kayıtlara geçen en zeki insan ile tanışmak ister misiniz? Bunları duyunca “yok artık” diyeceksiniz

İşte kayıtlara geçmiş en zeki insan olan William James Sidis’in hayatı…

Güncelleme:

Kayıtlara geçen en zeki insan olan yani dünyanın en zeki insanı olan William James Sidis, aslında bir Rus Yahudisi. Üstelik dünyanın en zeki insanları sıralamasında da ilk sırada yer alarak kayıtlara geçmeyi başarmış. Üstelik pek çok filmde de karşılaşabileceğimiz gibi kalabalıktan ve insanların gözü önünde yaşamaktan değil sade bir hayat sürmekten hoşlanıyordu.

Dünyanın en zeki insanı William James Sidis’in hayatı ve özellikleri

Dünyaya 1 Nisan 1898 tarihinde gelen Sidis, Psikiyatr bir anne ve doktor olan bir babaya sahipti. Henüz 18 aylık iken New York Times dergisini okuyabilmesi onun ne kadar eşsiz bir çocuk olduğunu zaten kanıtlıyordu. Üstelik hayatı boyunca toplamda 25 dil öğrendi ve bunlardan bir tanesi de Türkçe.

Kayıtlara geçen en zeki insan ile tanışmak ister misiniz? Bunları duyunca “yok artık” diyeceksiniz resim: 0

Sadece 8 yaşında iken İbranice, Latince, Yunanca, Fransızca, Almanca, Osmanlı Türkçesi ve Rusça gibi dilleri biliyordu. Hatta sadece 11 yaşında Harvard üniversitesine kabul edilmişti. Üstelik sadece ilk yılında ileri matematikteki zekası keşfedildi. Hatta dört boyutlu objeler üzerine okuldaki pek çok profesöre ders dahi verdi.

1910 yılında girdiği Harvard’dan 1914 yılında onur öğrencisi olarak mezun olmayı başardı. Mükemmel bir hayat yaşamak isteyen Sidis bunun yolunun ise inzivaya çekilmek olduğunu söylüyordu. Çünkü kalabalıkları hiçbir zaman sevmedi.

1919 yılında 1 Mayıs günü polis memuruna isyan ettiği ve saldırdığı gerekçesi ile 18 ay hapse atıldı. Üstelik bunları yapmamasına rağmen halk üzerinde ateist, vicdani retçi olduğu gibi farklı söylemlerin dolaşması onun sevilmemesine ve cezalandırılmasına neden oldu. Takvimler 1944 yılını gösterdiğinde ise geçirdiği bir beyin kanaması sonucunda bu dünyadan göç etti.

Etiketler Haber
Yorumlar
Kalan Karakter 800