Kasım ayında en çok satılık konut arayışı oldu. İşte veriler...

Emlakjet, Türkiye genelinde kasım ayına ait emlak verilerini paylaştı. Şirketin açıklamasına göre, kasım ayında konut arayışında olanların yüzde 44'ü kiralık, yüzde 56'sı ise satılık konutlara yöneldi.

Emlakjet'in verilerine göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki aya göre önemli bir değişiklik olmamışken, kiralardaki düşüş trendi devam etmiş görünüyor.

Emlakjet'in kasım ayı verilerine göre, kadınlar erkeklere göre daha fazla konut aradı. Bu dönemde kadınların konut arama oranı, son ayların aksine yüzde 60 olarak gerçekleşirken, erkeklerde bu oran yüzde 40 olarak kaydedildi. 

Sahte ilanların önüne geçilecek mi? 

Emlakjet'in kullanıcılarına yöneltilen "Yeni İlan Düzenlemesinin Gayrimenkul Sektörüne Etkileri" sorusuyla ilgili bilgilere göre, kullanıcılar düzenlemenin gayrimenkul arama platformlarına olan güveni artıracağını düşünüyor. Ankete katılanların yüzde 60'ı, yeni düzenlemenin sahte ilanların önüne geçeceğine inanıyor.

Emlakjet Üst Yöneticisi (CEO) Tolga İdikat, gayrimenkul sektöründe, bilgi kirliliğinin ve ilan kirliliğinin fazla, şeffaflığın düşük olması gibi endişelerin yaşandığını belirterek, "Aynı ilanın farklı platformlarda farklı fiyatlardan yayınlanmasının da önüne geçecek tek fiyat düzenlemesinin ve TC kimlik numarası ile ilan girişi yapılacağına dair yeni ilan düzenlemesinin sektörel manada olumlu katkıları olacağını öngörüyoruz." dedi. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800