Kart, şifre ve kodlar artık KDV'ye tabi olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı

Sanal ortamda ya da fiziki mağazalarda satılan aktivasyon, e-pin, oyun, dijital ürün, cüzdan kodları, hediye kartı/çeki gibi ürünlerin ithalatı ve satışı, katma değer vergisi (KDV) kapsamına alınacak.

 Resmi Gazete'de yayımlanan KDV uygulama tebliğine göre, kartlar, şifreler ve kodlar Türkiye'de yerleşik bireyler tarafından yurt dışındaki firmalardan temin edildiğinde, bu kişiler tarafından beyan edilip vergisi ödenmelidir.

Eğer kart şifreleri ve kodlar, Türkiye'de yerleşik olmayan gerçek kişiler tarafından yurt dışındaki elektronik hizmet sağlayıcılarından alınırsa, bu işlemle ilgili KDV'nin yurt dışındaki firma tarafından beyan edilip ödenmesi ve Türkiye'de satılması durumunda ise hesaplanan KDV'nin satıcı firmalar tarafından beyan edilmesi gerekiyor. 

Ancak, sanal veya fiziki ortamda cüzdan kodları ve benzeri adlarla satılan belirli bir ürün veya hizmetin karşılığını temsil etmeyen, ödeme aracı niteliğindeki kartlar, şifreler ve kodların yurt dışından temini veya Türkiye içinde satışı KDV'ye tabi olmayacak. 

Etiketler KDV
Yorumlar
Kalan Karakter 800