Kart ile yapılan ödemelerde rekor artış!

Kart ile yapılan ödemelerde dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Buna göre geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl kart ile yapılan alışverişler tam %122 oranında artış gösterdi.

Güncelleme:

Kart ile yapılan ödemelerde dikkat çeken artışlar yaşanıyor. Buna göre geçen yılın aynı dönemine göre bu yıl kart ile yapılan alışverişler tam %122 oranında artış gösterdi. Ekim ayları arasında yapılan bu kıyaslamada kredi kartı, ön ödemeli kartlar ve banka kartları baz alındı.

Kredi kartı ile yapılan harcamalar Ekim ayında tam 836,4 milyar TL oldu. Bu rakamlar ise şu şekilde ayrıldı:

  • 683,6 milyar TL kredi kartı
  • 137,3 milyar TL banka kartı
  • 15,5 milyar TL ön ödemeli kart

Bunun gibi gibi ayrıştırmalar ile birlikte özellikle kart ile yapılan ödemeler başı çekti. Dikkat çeken artış oranı ise %122 oldu.

Kart harcamalarında rekor artış görüldü!

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Ekim ayına ilişkin harcama verilerini açıkladı. Açıklanan veriler kapsamında ise geçen yılın Ekim ayına göre yapılan artışlar dikkat çekti. %122 oranında görülen bu artışlar ile birlikte vatandaşların kart kullanımının daha da arttığı görüldü.

Kredi kartı ile yapılan harcamalarda görülen artış %129 olurken diğer kartlarda ise biraz daha düşük bir artış yaşandı. Banka kartı %89, ön ödemeli kart ise %126 olarak kayda geçti.

Etiketler Kredi Kartı
Yorumlar
Kalan Karakter 800