Kamu-Sen memur maaşlarına zam talebinde bulundu

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kamu görevlisi maaşlarının en az yüzde 58,46'lık yeniden değerleme oranı kadar artırılması talebinde bulunarak, bu artışa ek olarak yüzde 10 refah payının verilmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, yazılı bir açıklama yaparak, TBMM Genel Kurulu'nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin tartışılmaya başlandığını hatırlattı. Kahveci, alınacak kararların doğrudan vatandaşları ilgilendireceğine vurgu yaparak, bütçe teklifinin, vatandaşların beklentilerine ve sorunlarına yeterince cevap vermediğini savundu.

'Emekliler ve çalışanlar zor durumda'

Aynı zamanda Kahveci, 2023'te kamu çalışanlarına yapılan enflasyon farkına tabi artışların enflasyonun altında kaldığını, zorunlu harcama kalemlerindeki fiyat artışlarının da emeklileri ve çalışanları zor durumda bıraktığını dile getirdi.

Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

"Bu çerçevede, enflasyon beklentilerinin bile gerisinde kalan memur maaş zamlarının güncellenerek hiç olmazsa kamunun kendi alacaklarına yapmayı planladığı zam oranı olan yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar artış yapılması sağlanmalı, bunun üzerine de yüzde 10 oranında bir refah payı verilerek memur ve emeklilere nefes aldırılmalıdır. Emekli maaşlarındaki adaletsizliğin giderilmesi adına 8 bin 77 liralık ilave ek ödemenin emekli maaşlarına da dahil edilmesi sağlanmalıdır. Bunlara ek olarak verilen sözler tutulmalı ve birinci dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerini 3600'e yükseltecek uygulama hayata geçirilmelidir."


 
 
 
 

Etiketler Memur Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800