Kamu borçlarını yapılandırmada süre uzatıldı

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi uzatılıyor. Peki kamu borçları son başvuru tarihi en son ne zaman? Hangi borçları kapsıyor?

Güncelleme:

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi bir ay uzatılıyor. 

Yapılandırma kapsamında bugüne kadar 3 milyon 279 bin mükellef, 180 milyar TL'lik borç yapılandırdı. Başvurular sonrasında 4 milyon 884 bin adet yapılandırma dosyası oluşturuldu.Bu işlemler sırasında tahsil edilen tutar ise 8,2 milyar liraya ulaştı.

Yapılandırma için son başvuru tarihi ne zaman?

Kanun kapsamında yapılandırılan borçlar peşin veya taksitler halinde ödenebiliyor.  Peşin ödeme halinde, yapılandırılan borcun gecikme faizi ve cezasının yüzde 90'ına kadar olan kısmı silinebiliyor.

Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran'a çekilecek.

Hangi borçları kapsıyor?

Tüm vergi, prim, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları ve daha önce hiç yapılandırma düzenlemesinde yer almayan adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçları da yapılandırma kapsamında yer alıyor.

Belediyelerin emlak vergisi, su borçları da dâhil olmak üzere tüm alacakları, oda ve borsaların, birliklerin aidat borçları da yapılandırılabilecek.

 

Etiketler Borç kamu
Yorumlar
Kalan Karakter 800