Kameralardan cep telefonuna 18 bin ceza

Bayramda yolla çıkacak sürücüler dikkat. Yılbaşından bu yana aracında telefonla konuşan 18 bin sürücüye cezai işlem yapıldı. Bayramda da yollardaki kameralar aktif olacak.

Bayramda yollara düşecek olanlar dikkat. Yılbaşından bu yana aracında telefonla konuşan 18 bin sürücüye cezai işlem yapıldığını belirten emniyet güçleri, bayramda da yollardaki kameraların aktif olacağını duyurdu.

 SAHURDA YOLA ÇIKILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Ayhan Saraç, bayram süresince yollarda alınacak önlemler ve denetimler hakkında bilgi verdi. Ramazan Bayramı tatili için vatandaşların genelde sahurdan sonra yola çıktıklarına dikkati çeken Saraç, alışılan uyku düzeninin terkedilmesinin kazalara neden olacağını belirtti.

KAMERA, DRONE, HELİKOPTER

“Polis ve jandarmanın olmadığı yerlerde kameralar ile izlenecek, kameraların yetmediği yerlerde drone ve helikopter ile denetim yapılacak” diyen Saraç, iki nokta arasında ortalama hız tespiti yapılacağı uyarısında bulundu. 

Kameralardan cep telefonuna 18 bin ceza resim: 0

‘POLİSİ GÖRMEYECEKSİNİZ’

Radyo Trafik yayında konuşan Saraç, KGYS (Kent Güvenlik Yönetim Sistemi) ve PTS (Plaka Tanıma Sistemleri) ile emniyet kemeri takmamaktan dolayı 105 Şarj bin sürücüye işlem yapıldığını aktararak, kameralarla cep telefonuyla ilgili de 18 bin sürücüye işlem yapıldığını anlattı. Saraç, “Siz polisi görmeyeceksiniz ama bu kameralardan izlenerek biz bunları bu kadar yaptırıma dönüştürmüşüz. Bunların hepsi bir denetim. İşaret vermemek, bizim hep yakındığımız var ya sinyal vermemek… İşte şerit değiştiriyorsunuz sinyal vermiyorsunuz, dönüş yapacaksınız sinyal vermiyorsunuz, 25 Şarj bin işlem yapılmış. Kırmızı ışık ihlalinden de 67 bin sürücüye işlem yapılmış” dedi.

Toplu taşıma, köprü ve yollar bayramda ücretsizRamazan Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyol ve köprülerden geçişler ücretsiz olacak.

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800