İthalatta ürün güvenliği denetimleri sıklaşıyor

Ticaret Bakanlığı, ithalatta ürün güvenliği denetimlerini artırma kararı aldı. Özellikle tekstil ve konfeksiyon ürünleri ile kırtasiye malzemelerinde azo boyar maddeler ve ftalat gibi tehlikeli maddelerin denetimine ağırlık verilecek. İşte detaylar...

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, "ithalatta ürün güvenliği denetimleri" kapsamındaki bazı ürünlerin denetim sıklığı artırılacak, bazı ürün grupları ise denetim kapsamına dahil edilecek. Bu adım ürünlerin insan sağlığına, can ve mal güvenliğine ve doğal yaşama zarar verebilme riskini azaltmayı amaçlıyor.

Ürünler teknik düzenlemelerden geçecek!

İthal edilen ürünlerin, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye'deki teknik düzenlemelere uygunluğu da yakından incelenecek. Bu ürünler Türkiye'deki aynı teknik düzenlemelere tabi tutulacak.

Ayrıca Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen "Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS)" üzerinden yürütülen ithalattaki ürün güvenliği denetimleri, kurallara uygun üretim yapan firmaların korunması ve haksız rekabetin önlenmesi amacını güdüyor.

Kırtasiye ve kozmetik ürünleri denetimi sıklaşacak!

Bu çerçevede tekstil ve konfeksiyon ürünleri ile kırtasiye malzemelerinde özellikle azo boyar maddeler ve ftalat denetimleri sıklaştırılacak. Ayrıca kozmetik ürünleri ve iş makineleri gibi ürün grupları da ithalat denetimlerine dahil edilerek denetimlere başlanacak.

Bu önlemlerle birlikte tüketicilerin sağlığı ve çevre bilincinin artırılması, ticaretin düzenlenmesi ve kurallara uygun üretimin ve ithalatın teşvik edilmesi hedefleniyor.

 

Etiketler ithalat
Yorumlar
Kalan Karakter 800