İthalatta KDV indirimi kaldırıldı

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkının kaldırılmasına karar verildi.

Güncelleme:

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamalarına ilişkin olarak belirlenen bir karar çerçevesinde, katma değer vergisi (KDV) indirim hakkının kaldırılmasına karar verildi. Bu karar, Cumhurbaşkanı tarafından alınmış olup Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Bu doğrultuda, ithalatta gözetim uygulamasına tabi ürünlerle ilgili gümrük beyannamelerinde beyan edilen ve belgelendirilemeyen miktarlar ile bu miktarlar nedeniyle ortaya çıkan her türlü vergi, resim, harç ve paylar dolayısıyla ödenen KDV indirim hakkı kaldırıldı. 

İthalatta korunma önlemi olarak uygulanan gümrük vergisi veya ek mali yükümlülükler ile dampinge karşı vergi ve telafi edici vergiler dahil olmak üzere bu önlemler nedeniyle ortaya çıkan her türlü vergi, resim, harç ve paylar dolayısıyla ödenen KDV indirim hakkının da kaldırılması uygun görüldü. Bu sayede ithalatta haksız rekabetin önlenmesi amaçlanıyor. 

Etiketler KDV ithalat
Yorumlar
Kalan Karakter 800