İtalya’dan yapay zeka için 1 milyon euroluk yatırım fonu

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yapay zekaya yönelik 1 milyar euroluk yatırım fonu oluşturacaklarını ayrıca bu sektöre yönelik hükümet olarak yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Güncelleme:

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yapay zeka alanında 1 milyar euroluk bir yatırım fonu oluşturacaklarını ve bu sektör için hükümet olarak yasa tasarısı üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Meloni, "İtalya için Yapay Zeka" programına gönderdiği video mesajında, "Hükümet, Avrupa düzenlemesini tamamlayıcı nitelikte bazı ilkeler ve üretim kapasitesini teşvik edecek en etkili önlemleri belirlemeyi amaçlayan bir yasa hazırlıyor" dedi. Ayrıca, yapay zeka endeksli teknolojilerin kullanımında yetkili kurumu belirlemek için de çalışacaklarını ifade etti.

Başbakan Meloni, yapay zeka sektörü için 1 milyar euroluk bir yatırım fonu oluşturacaklarını da açıkladı. Ayrıca, devlet kontrolündeki İtalyan savunma sanayi firması Leonardo'nun 2024-2028 döneminde, dijitalleşme yoluyla rekabet gücünü artırmaya, siber yetenekleri geliştirmeye ve yapay zeka da dahil yenilikçi teknolojilere odaklanacağı belirtildi.

Etiketler İtalya Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800