İşte Twitter’ın alternatifleri!

Elon Musk’ın twitter’ın yeni sahibi olmasının ardından, platformun bazı özelliklerini paralı hale getirmesi ‘yeni Twitter’ arayışlarını atrırdı. Peki hangi sosyal medya platformu, Twitter’ın tahtına yerleşme potansiyeline sahip. İşte twitter’ın alternatifleri..

Elon Musk’ın Twitter mavi tikinin bedelli olacağını açıklaması, platformun bazı kullanıcılarını sinirlendirdi. Musk sonrası Twitter üyelerinin bir kısmı alternatif platform arayışına girerken,

Mastodon uygulaması, son 1 haftada 300 binden fazla yeni üyeye kavuştuğunu açıkladı.

Mastadon

Soyu tükenmiş bir file benzeyen memeliyle aynı adı paylaşan Mastodon, mavi kuşun ötesindeki yaşamı merak edenler arasında öne çıktı. Mastadon, Twitter ile bazı benzerlikler taşıyor. Mastodon, merkezi olmayan bir sosyal ağdır. Bu, tek bir şirkete veya milyardere ait olmadığı anlamına gelir. Bunun yerine, her biri bağımsız çalışan ancak farklı sunuculardaki kişilerin iletişim kurabilmesi için bağlanabilen bir sunucu ağından oluşuyor. Mastodon bağışlar, hibeler ve diğer yollarla finanse edildiğinden reklam içermiyor. Mastodon'un içerikleri, insanların bir sitede mümkün olduğunca fazla zaman geçirmesini sağlamak için algoritmalar kullanan Facebook, Instagram, TikTok veya Twitter'ın aksine kronolojik. Mastodon'a kaydolmayı denemek biraz göz korkutucu olabilir. Her sunucu ayrı ayrı çalıştırıldığından, önce katılmak istediğiniz birini seçmeniz, ardından bir hesap oluşturma adımlarını izlemeniz ve sunucunun kurallarını kabul etmeniz gerekir. Platformda  en fazla 500 karakter yazabilir, fotoğraf veya video yayınlayabilir ve hesapları takip edebilir ve genel bir genel yayın görebilirsiniz.

Counter Social

Diğer bir seçenek olan Counter Social, kullanıcılar tarafından finanse edilen reklamsız, kronolojik bir sosyal platform mecrası. Counter Social, yabancı nüfuz operasyonlarını önlemek için Rusya, Çin, İran, Kuzey Kore, Pakistan ve Suriye'ye erişimi engellediğini söylüyor. Ayıl 63 milyon kullanıcısı olan platform, 80'den fazla dile tek tıklamayla çeviri sunuyor.

Clubhouse

Clubhouse'u koronavirüs karantinasıyla popüler oldu? Orada bir araya gelen insanlar, ilgi alanları özelinde konferans ve sesli görüşmeler yapabildi. Twitter Spaces de uygulamayı taklit etti. Clubhouse teknolojiden profesyonel sporlara, ebeveynlikten Siyahi edebiyata ve daha pek çok konuda sohbet başlatmaya ve dinlemeye imkan sağlıyor. Uygulamada gönderi, fotoğraf veya video yok.  Konuşmalar, bir telefon görüşmesi gibi samimi olabiliyor.

Substack ve Medium

Daha uzun okumalar, haber bültenleri ve genel bilgi edinimi için kullanılan bu 2 site, 2000'lerin başındaki blog dönemine belki de en yakın olanıdır. Her ikisini de kaydolmadan veya ödeme yapmadan okuyabilirsiniz, ancak bazı yazarlar, içerik oluşturucular ve podcast yayıncıları ücretli aboneler için premium içerik oluşturabiliyor.

Tumblr

Sözler, fotoğraflar, sanat eserleri ve video paylaşılan görsel ağırlıklı uygulamaya, ilk katılım oldukça basit. Tubmlr, sosyal medyanın ilk yıllarını özleyenler için doğru bir adres.

T2 veya TBD

2014'ten 2016'ya kadar Twitter'da çalışan bir Google emektarı olan Gabor Cselle, daha iyi bir Twitter yaratmak için T2’yi kurdu. Nihai adı olmayabilecek T2, şu anda bekleme listesi için kayıtları kabul ediyor, ancak site henüz çalışmıyor.

Bir duvar saatinin öyküsü!Bir duvar saatinin öyküsü!Evlerde var mıdır hâlâ, varsa da duvarda süs gibi durmaktadır yoksa zamanı geldiğinde kurup tekrar çalışmasına aralıksız devamı sağlanır mı eski, tarihi diyebileceğimiz duvar saatlerinin.

 

Etiketler Elon Musk Haber Twitter
Yorumlar
Kalan Karakter 800