İşte memur ve memur emeklilerinin zam oranı!

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin beklediği zam oranı belli oldu.

Güncelleme:

Kamu Görevlileri 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde sona gelindi. Hakem Kurulu, memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına 2024 ve 2025 yıllarında yapılacak zam oranını belirlemek için Sayıştay'da toplandı.

Sayıştay Başkanı Metin Yener başkanlığında saat 10.00'da başlayan toplantıda kurul, memur maaşları ile memur emeklisi aylıklarına 2024 için yüzde 15+10, 2025 için yüzde 6+5 zam yapılmasını kararlaştırdı. Memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak 6 ayda bir enflasyon farkı alacak.

İşveren ve memur sendikalarının uzlaşamamasının ardından devreye giren Hakem Kurulu halen süren toplantının hemen ardından kararını açıkladı. Kurulun verdiği karar kesin olacak ve bu karara itiraz edilemeyecek.

Memur-Sen'in talebinin altında

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan müzakere süreci, yetkili memur sendikası Memur-Sen ve hükümet arasında anlaşma sağlanamadan sona ermişti.

Toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak yer alan Memur-Sen, 2024 için üçer aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil ilk 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15, dördüncü 3 ayda yüzde 10 zam istemişti.

Konfederasyon, 2025 için ise altışar aylık dönemler itibarıyla refah payı dahil birinci 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep etmişti.

Etiketler emekli Memur
Yorumlar
Kalan Karakter 800