İstanbul'un zam şampiyonu belli oldu

İstanbul Ticaret Odası, fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri açıkladı. İşte İstanbul'un zam şampiyonu...

İstanbul Ticaret Odası (İTO), geçen ocak ayında İstanbul'da perakende fiyatlarındaki en büyük artışları ve azalışları kamuoyuna duyurarak piyasaların şeffaflığını sağlamayı ve halkı bilgilendirmeyi amaçladı. İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi'ne dahil ettiği 242 üründen 158'inin perakende fiyatı artış gösterirken, 30 ürünün fiyatı düştü ve 54 ürünün fiyatında değişiklik olmadı.

Ocak ayında, ulaştırma harcamaları grubunda yer alan köprü geçiş ücreti, fiyatında yaşanan yüzde 76,74'lük artışla en fazla yükselen kalem oldu. Diğer fiyat artışları yaşanan ürünler arasında sağlık harcamaları grubundan yüzde 56,39 ile diş tedavi ücreti, yüzde 49,11 ile kapıcı ücreti, yüzde 45,12 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti, sağlık harcamaları grubundan yüzde 38,14 ile röntgen çekim ücreti, yüzde 37,60 ile laboratuvar tahlil ücretleri, gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 34,16 ile yeşil soğan ve yüzde 33,47 ile kıvırcık salata bulunuyor. 

Erkek gömlek fiyatı en fazla azalan ürün 

Ocak ayında giyim harcamaları içinde yer alan erkek giyim alt grubundaki gömlek fiyatı yüzde 13,92 oranında gerileyerek fiyatında en fazla azalan ürün oldu. Diğer azalış gösteren ürünler arasında giyim harcamaları erkek giyim alt grubundan yüzde 9,04 ile takım elbise, yüzde 8,17 ile ceket, gıda harcamaları grubundan yüzde 7,46 ile portakal, erkek giyimi alt grubundan yüzde 6,10 ile palto ve kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 4,67 ile otel oda konaklama ücreti yer almaktadır.

Etiketler İstanbul Zam
Yorumlar
Kalan Karakter 800