İstanbullular dikkat! Sıcaklıklar düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayımlarken; CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, yarın İstanbul'da sıcaklıkların 8-9 derece azalacağını ifade etti.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumu ile ilgili güncellemeleri paylaştı. Buna göre, Türkiye'nin batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, Trakya, Kıyı Ege, İstanbul, Çanakkale ve Muğla çevreleri ile Antalya'nın doğu kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Yağışların Trakya ve Çanakkale çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği belirtiliyor.

Rüzgarın genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği ifade edildi.  Ancak, Marmara'nın batısı ile Ege kıyılarına güney yönlerden esen rüzgarın yarın (Pazartesi) Marmara'nın batısında kuzey yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak etkili olması öngörülüyor. 

Bugün Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli lodosun devam ettiğini belirten CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Gece rüzgar kuzeye dönecek ve Trakya, Kuzey Ege'de yağmur var. Yağış gece istanbul'a gelir. Yarın rüzgar İstanbul'un kuzey ilçelerinde fırtına hızında esecek, yağışla birlikte sıcaklığı 8-9 derece düşürecek" şeklinde uyarıda bulundu. 

Yorumlar
Kalan Karakter 800