İstanbul'da hava değişiyor! AKOM hava sıcaklıklarının artacağı tarihi açıkladı

Balkanlar'dan ilerleyen soğuk ve yağışlı hava, İstanbul'da kendini hissettiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kar yağışının İstanbul'u terk edeceği tarihi açıkladı.

İstanbul'da dün akşamdan itibaren etkili olan karla karışık yağmur ve kısa süreli kuvvetli kar yağışının sona ereceği tarih belirlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), dün yaptığı açıklamada, bugün öğle saatlerine kadar devam edecek yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur şeklinde olacağını ancak ara sıra şiddetlenebileceğini ve gök gürültüsü ile ani kar yağışı şeklinde de görülebileceğini bildirdi.

Hava yağmurlu olacak

İstanbul'un bazı ilçelerinde kar yağışı etkili oldu. AKOM'un verilerine göre, yağışların il genelinde yağmura dönmesi ve iki gün boyunca etkili olan soğuk ve yağışlı havanın gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren sıcaklıkların kademeli olarak yükselmesi ve hafta sonuna kadar 10 derecenin üzerine çıkarak 12-13 dereceye ulaşması bekleniyor.

Sıcaklıkların 1 Şubat'a kadar mevsim normallerinin 2-4 derece altında seyretmesi ve ardından 2-15 Şubat tarihleri arasında mevsim normallerine yakın veya 1-3 derece üzerinde seyredeceği düşünülüyor. 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800