İstanbul’a nihayet kar geliyor! Meteoroloji uzmanı Orhan Şen merakla beklenen tarihi açıkladı!

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte pek çok ilde kar ilk yağışlarını gerçekleştirdi. Buna nispeten Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da hafta sonuna doğru hava sıcaklıkların düşeceği bilgisi geldi.

Güncelleme:

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte pek çok ilde kar ilk yağışlarını gerçekleştirdi. Buna nispeten Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından da hafta sonuna doğru hava sıcaklıkların düşeceği bilgisi geldi. Bu düşüşler ile birlikte özellikle bazı kesimlerde sıcaklıklar 8 derece birden düşecek. Sıcaklıkların azalması ile birlikte İstanbul’a ne kadar kar yağacağı da belli oldu. İşte detaylar…

X eski adıyla Twitter hesabından paylaşım yapan Orhan Şen, Türkiye’de havanın sertleşeceğine dair mesaj verdi. Buna göre ünlü Meteoroloji uzmanı Şen, İstanbul’a da ne zaman kar yağacağını müjdeledi. 6 Aralık’ta başlayacak olan yağışların hafta sonu hava sıcaklıklarının düşmesi ile birlikte yerini kar yağışına bırakması bekleniyor.

Sürücüler dikkat! Kar yağışı trafiği etkileyebilir!

Kar yağışı özellikle İstanbul’da trafiği kötü etkileyebilir. Özellikle kar yağışı ile tıkanan trafikte dikkatli olunması, yağışlarla birlikte gelecek olan ani sel baskınlarına karşı halkın tedbirli olması gerekiyor. Hava sıcaklıklarının düşmesi kapsamında hemen yapılması gereken şey ise özellikle trafiğe çıkarken hava durumunu kontrol etmektir. Hava sıcaklıklarını kontrol ederek olası yağışları hesap ederek ona göre trafiğe çıkmakta fayda var.

Etiketler X Kar
Yorumlar
Kalan Karakter 800