İstanbul için yeni uyarı! AKOM saat verdi

Türkiye genelinde Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası etkisini göstermeye başladı. İstanbul'un belirli bölgelerinde aralıklı olarak kar yağışı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Güncelleme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan "Türkiye için Uyarı Durumu" haritasında, Balıkesir, İstanbul, Çanakkale ve İzmir için sarı kodlu uyarılar yapıldı. Bu uyarılara göre, Balıkesir, Çanakkale ve İzmir'de kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarlar öne çıkıyor.

Yetkililer, bu durumun ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalara neden olabileceği konusunda vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

İstanbullular dikkat! 

İstanbul'da ise sağanak yağış ve kar bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından yapılan açıklamada, öğle saatlerine kadar sürecek yağışların çoğunlukla karla karışık yağmur olarak etkili olacağı, ancak kısa süreli kuvvetlenerek gök gürültüsü ve şimşek eşliğinde ani kar sağanaklarının görülebileceği belirtildi.

İstanbul'a kar kaç gün yağacak? 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, İstanbul'da salı günü öğle saatlerine kadar karla karışık yağmurun, yüksek bölgelerde ise kar yağışının devam edeceğini ifade etti. Çelik, "Şu anda İstanbul'da aralıklı karla karışık yağmur görüyoruz. Salı günü öğle saatlerinden sonra ve çarşamba günü için İstanbul'da yağmur bekliyoruz. Perşembe günü yağış beklenmiyor. Cuma günü ise kısa süreli yağmurlu bir periyot olacak. Hafta sonu ise İstanbul'da parçalı az bulutlu bir hava bekliyoruz. Sıcaklıklar kademeli olarak yükselecek ve hafta sonunda 10 derece ve üzerine çıkacak" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800