İsrail-Filistin çatışması ekonomiyi nasıl etkiledi? Petrol fiyatları ne durumda?

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalar, dünya ekonomisi için yeni bir risk oluşturdu. Yükselen petrol fiyatları, Kuzey Amerika'dan gelen bir haberle düştü. İşte detaylar...

Rusya-Ukrayna savaşı, dünya genelinde enflasyonun yükselmesine neden oldu. Özellikle gelişmiş ekonomiler, son 1.5 yıldır faiz artırım politikalarını sürdürüyor.

Enflasyonun kontrol altına alınması amacıyla çeşitli önlemler alınmış olsa da, İsrail-Hamas çatışması gibi yeni krizler endişelere neden oluyor.

Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, artan enerji maliyetlerine dikkat çekerek yeni bir enflasyon şoku ihtimaline işaret ediyor. Bu durum, dünya ekonomisinde bir yavaşlama belirtisi olarak kabul ediliyor ve birçok ülke teknik resesyon riski ile karşı karşıya.

Petrol fiyatları düştü

Gazze'deki hastane saldırısının ardından petrol fiyatları 92 dolara kadar yükselmişti, ancak Kuzey Amerika'dan gelen bir haber fiyatları düşürdü.

ABD, Venezuela'ya uyguladığı bazı yaptırımları askıya aldı ve petrol, gaz, altın sektörlerine uygulanan yaptırımlar hafifletiliyor. (NTV) 

Yorumlar
Kalan Karakter 800