İSKİ en son barajların durumunu açıkladı! Barajların doluluk oranı ne durumda?

Son gelen yağışların ardından barajların doluluk oranları da belli oldu. Buna göre İstanbul için açıklama yapan İSKİ, barajlardaki son durumu açıkladı.

Güncelleme:

Son gelen yağışların ardından barajların doluluk oranları da belli oldu. Buna göre İstanbul için açıklama yapan İSKİ, barajlardaki son durumu açıkladı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından açıklanan raporda yağışlarla birlikte barajlardaki su oranının hala kritik seviyeyi geçemediği görüldü. İşte detaylar…

İSKİ tarafından açıklanan raporda gelen yağışlarla birlikte artışların olduğu görüldü. Ancak bu artışlar kritik seviyenin aşılamadığı gerçeğini de değiştirmedi. Şiddetli yağışlar ile birlikte barajlardaki doluluk oranı artsa dahi bu kritik eşiğin altında kalmaya devam ediyor.

İstanbul barajlarındaki son durum ne?

İstanbul barajlarının doluluk oranı %33.46 olarak görüldü. Aralıklarla süren yağmurlar ile birlikte 2 Aralık tarihinde de yağmurların devam etmesi barajların dolulukları ile ilgili önemli ipuçları veriyor. Özellikle son 22 gündür yağan yağışlar barajları doldurmaya devam ediyor.

11 Kasım Cuma günü sadece %16.18 olarak ölçülen barajların doluluk seviyesi son ölçümde %33.46 olarak ölçüldü. Toplamda %17.28 oranındaki artış ise yetkililerin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yağmurların önümüzdeki haftada devam etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800