İş Bankası'ndan 500 milyon TL'lik yeşil tahvil ihracı

Türkiye İş Bankası, 500 milyon TL tutarında, iki yıl vadeli yeşil tahvil ihraç etti. Türkiye İş Bankası, böylelikle TL cinsinden yeşil borçlanma aracı ihraç eden ilk banka oldu.

Bankanın bildirisine göre, sürdürülebilir ve yeşil finansman araçlarının gelişimi, gelecekteki finansmanın sürdürülebilirliğinde önemli bir rol oynuyor.  Bu anlayış doğrultusunda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanan "Yeşil Borçlanma Aracı, Sürdürülebilir Borçlanma Aracı, Yeşil Kira Sertifikası, Sürdürülebilir Kira Sertifikası Rehberi"ne uygun olarak, Türkiye İş Bankası, TL cinsinden yeşil borçlanma aracı ihraç eden ilk banka oldu. 

Yurt içinde, nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle gerçekleştirilen bu ihraç, hem bireysel hem de kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisiyle 500 milyon TL tutarında gerçekleşti. Elde edilen kaynaklar, yeşil projelere sağlanacak kredilerin finansmanında kullanılacak.

İş Bankası'ndan 500 milyon TL'lik yeşil tahvil ihracı resim: 0

Banka Genel Müdürü Hakan Aran'ın açıklamasına göre, İş Bankası, sürdürülebilirlik temalı orta ve uzun vadeli kaynak teminini stratejik hedeflerinin ayrılmaz bir parçası olarak görüyor. Aran, iklim değişikliği ile mücadelede kaynak temininden başlayarak, sürdürülebilir ürün ve hizmetler aracılığıyla bu kaynakların müşterilere sunulmasına kadar uzanan bir uçtan uca iş modeli benimsiyor. 
 
 
 
 

Etiketler iş bankası
Yorumlar
Kalan Karakter 800