iOS kullanıcılarına müjde! Gizli fotoğraflarınız artık güvende olacak

Google, Google Fotoğraflar uygulamasındaki kilitli klasör özelliğinin erişim alanını genişletiyor. Bu sayede yakın zamanda iOS ve web kullanıcıları da bu özelliği kullanabilecekler.

Güncelleme:

Google Fotoğraflar'ın kilitli klasör özelliği, yakında iOS platformuna da geliyor. Yeni web ve iOS sürümleri ile zaten mevcut olan Android sürümü arasında herhangi bir farklılık olmayacak. Tüm kullanıcılar, içeriklerini bu kilitli klasörde saklayabilecek ve ardından bu içeriklere birden fazla cihazdan erişebilmek için yedekleyebilecekler. Google'ın resmi açıklamasına göre, dosyalarınızı "dünyanın en gelişmiş güvenlik altyapılarından biri"ne emanet etmiş olacaksınız.

Kilitli klasör özelliği başlangıçta sadece Android'deki Google Fotoğraflar kullanıcılarına özeldi. Bu özellik, kullanıcılara fotoğraf galerisinde veya diğer uygulamalarda görünmemeleri için resimler veya videolar için "şifre korumalı bir alan" sunuyordu.

Bu durum, iPhone sahiplerinin özellikle hassas medyayı gizlemek istediklerinde sıkıntı yaşamalarına neden oluyordu. Bu tür içerikler, tam görünümde olduğu gibi diğer bağlı uygulamalara düşebiliyordu. Ancak  güncelleme ile iPhone kullanıcıları da bu sorunun üstesinden gelebilecekler.

iOS kullanıcılarına müjde! Gizli fotoğraflarınız artık güvende olacak resim: 0

Daha temiz ve düzenli bir görünüm

Ayrıca, bu güncellemeyle birlikte Google, gizlilik kontrollerini daha kolay bulunabilir ve ayarlanabilir hale getirmek amacıyla Google Fotoğraflar'ın ayarlar sayfasını da basitleştiriyor. Ayarlar menüsü artık dağınık bir görünüme sahip olmayacak; bunun yerine ayrı sekmeler ve büyük bölümler, daha temiz bir düzen sunmak için kullanılacak.

Kilitli klasör güncellemesi ne zaman geliyor? 

Güncelleme, yakın bir zamanda iPhone kullanıcılarına ulaşabilir. Google, ayarlar sayfasının yeni düzeninin hem Android hem de iOS için Google Fotoğraflar'da mevcut olduğunu belirtiyor. Kilitli Klasör desteği ise bugün itibarıyla iOS kullanıcılarına sunulmaya başlanmış durumda. Özelliğin web sürümü için ise henüz bir zaman çerçevesi belirtilmemiş, ancak yakın gelecekte bu özelliğin web kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Etiketler iPhone Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800