İngiltere'ye göç edenlerin sayısı rekor seviyede arttı

İngiltere'ye geçen yıl göç edenlerin sayısı 606 binle rekor kırdı. Peki İngiltere'ye kimler göç ediyor?

Güncelleme:

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) yayımladığı verilere göre, İngiltere'ye göç edenlerin sayısı geçen yıl 606 binle rekor kırdı.

Ülkeye gelen göçmenlerin, Avrupa Birliği dışından İngiltere'ye çalışmak veya okumak için gelen kişiler ile Ukrayna ve Hong Kong'dan özel vize programları kapsamında gelen kişilerden oluşturduğu belirtildi.

Göçmen sayısı düşürülmek isteniyor

Verilerin açıklanmasının ardından ITV kanalına konuşan İngiltere Başbakanı Rishi Sunak “Rakamlar çok yüksek, bu kadar basit” ifadelerini kullanarak,  göçmen sayısını düşürmek istediğini söylemesine karşın, İngiltere’deki işgücü kıtlığının olduğu bir dönemde bu sözü yerine getirmesinin oldukça zor olacağı düşünülüyor.

Uzun süredir ülkenin sorunu olarak nitelendirilen yasal göç konusu, Brexit sürecinde de referandum oylamasında önemli bir itici güç olmuştu.

'Daha fazla işbirliği yapmalıyız'

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, 16 Mayıs’ta Avrupa Konseyi Dördüncü Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, yasa dışı göçün sona erdirilmesi ve göçmen teknelerinin durdurulması için uluslararası düzeyde daha fazla işbirliği yapılması çağrısında bulunmuştu.

Etiketler göç İngiltere
Yorumlar
Kalan Karakter 800