İngiliz kozmetik devi onlarca mağazasını kapatma kararı aldı

İngiltere merkezli kozmetik devi Body Shop, ABD ve Danimarka'da faaliyetlerini sonlandırıp iflas başvurusunda bulunarak yeniden yapılanma sürecine giriyor.

İngiltere merkezli kozmetik devi The Body Shop, mali açıdan zorlu bir süreçten geçiyor. Şirket, ABD'deki yan kuruluşunun 1 Mart'tan itibaren faaliyetlerini sonlandırdığını ve Kanada'daki 105 mağazasından 33'ünde acil tasfiye satışlarına başladığını duyurdu. Ayrıca, Kanada'nın çevrimiçi ticaret platformu üzerinden satış yapmaya başlama kararı aldı.

Öte yandan, Danimarka'da faaliyet gösteren ünlü kozmetik markasının iflas başvurusunda bulunduğu ve bu durumun 15 mağazanın kapatılmasını gerektirdiği bildirildi.

The Body Shop, son yıllardaki ekonomik zorluklara karşı mücadele ederken, yönetim yeniden yapılanma planları üzerinde çalışıyor. İngiltere'deki güzellik markasının iflasının ardından FRP Advisory yönetim olarak atandı ve yeniden yapılandırma süreci başlatıldı. Ancak, bu sürecin 198 Birleşik Krallık mağazasının neredeyse yarısının kapanmasına neden olabileceği belirtiliyor.

 
 
 
 
 

Etiketler kozmetik
Yorumlar
Kalan Karakter 800