İngiliz bankacılık devi HSBC'den rekor kar!

HSBC'nin geçen yıl elde ettiği vergi öncesi karı, yüksek faiz oranlarına dayalı olarak, önceki yıla göre %78'lik bir artışla 30,3 milyar dolarla rekor seviyeye ulaştı.

HSBC, 2023 mali sonuçlarını duyurdu. Raporlara göre, geçen yılın gelirleri bankanın büyümesini yansıtarak %30 artışla 66,1 milyar dolara yükseldi. Vergi öncesi kar ise %78'lik bir artışla rekor seviyede 30,3 milyar dolara çıktı. Analistlerin 34,1 milyar dolarlık beklentisini aşamayarak, rekor vergi öncesi karın beklentilerin altında kalması dikkat çekti.

Yüksek faiz oranları etkiledi

Vergi öncesi karın beklentilerin altında kalmasında, HSBC'nin Çinli finans kuruluşu Bank of Communications'daki (BoCom) yatırımına ilişkin değer düşüklüğü etkili oldu. Bankanın vergi sonrası karı ise 8,3 milyar dolarlık bir artışla 24,6 milyar dolara yükseldi. Yüksek faiz oranları, bankanın geçen yılki gelir ve kar artışının ana itici gücü oldu.

HSBC yönetim kurulu, hisse başına toplamda 0,61 dolar temettüyü onayladı ve ayrıca 2 milyar dolara kadar yeni bir hisse geri alım programını başlatmayı planladığını açıkladı.

Etiketler banka hsbc
Yorumlar
Kalan Karakter 800