İndirim çağrısı yapılmıştı: 60 bin mağazanın kampanyaya katılması bekleniyor

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın indirim çağrısına ilişkin, BMD üyesi markaların 60 bin mağaza ile bu kampanyaya katılmasını beklediklerini belirtti.

Güncelleme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın, Cumhuriyet'in 100. yılında marketlerde büyük bir indirim kampanyası olmasını beklediklerini açıklamasının ardından, perakende sektörünün diğer temsilcilerine yönelik gözler şimdi tekstil ve beyaz eşya gibi sektörlere çevrildi. Bolat, tüm sektörlerin Cumhuriyet'in 100. yılında büyük indirim kampanyasına destek vermeye davet etti.

Bu konuda açıklamalarda bulunan BMD Başkanı Öncel, 2018'de benzer bir kampanyaya BMD markaları olarak destek verdiklerini hatırlatarak, "Yine aynı desteği bu sefer de enflasyondaki artış beklentisini düşürmek adına herkesin vereceğini tahmin ediyorum" dedi. Öncel, BMD'nin 505 üye markasına ait 60 bin mağazanın ekonomiye katkı sağladığını ve bu kampanyanın tüm tarafların katılımıyla uzun vadeli ve milli mutabakat çerçevesinde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

Yüzde 10 ile 30 arasında indirimler

Ayrıca, kasım ayında her yıl büyük indirimlerin yapıldığına işaret eden Öncel, sektörlere özgü indirimlerle yüzde 10 ile yüzde 30 arasında indirimler öngördüğünü belirtti. Kampanyanın başarılı olması için sadece perakendecilerin değil, tüm sektör paydaşlarının katkı sağlaması gerektiğini ve bu şekilde gerçek anlamda toplu bir kampanya olabileceğini ifade etti. Öncel, Cumhuriyet'in 100. yılına dair indirimlerin kasım kampanyalarıyla birleşerek 2 ay sürebileceğini ve bu süreçte adetsel bazda yüzde 20 ile yüzde 30 arasında artış yakalanabileceğini söyledi.

Etiketler İndirim mağaza
Yorumlar
Kalan Karakter 800