İlk kez ev alacaklara kredi desteği!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk ev alacaklara kredi verilmesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Kabine Toplantısı'nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yılmaz, "Aile ve Gençlik Fonu Kurulması Hakkında Kanun Teklifi" ile ilgili soruya verdiği cevapta, "Öncelikle pilot uygulama olarak deprem bölgesinde başlayacak ve daha sonra tüm Türkiye'ye yayılacak. Özellikle gençlere yönelik evlilik kredisi olarak adlandırdığımız 150 bin liralık destek, iki yıl geri ödemesiz ve 4 yıl vadeli bir kredi şeklinde sunulacak. İlerleyen dönemde fonlar ve imkanlar arttıkça, başka destekler de elbette gündeme gelecek, ancak adımlarımızı aşama aşama atacağız" şeklinde konuştu.

İlk konut sahipliği için kredi imkanı

"Ilk ev alacaklara kredi verilmesi" konusundaki bir diğer soruya da Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:

"Merkez Bankası ile BDDK, ikinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimi zorlaştırdı, biliyorsunuz. İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Orada bir düzenleme yapacağız demiştik, onu bu şekilde yapmış olduk. İkinci ve üçüncü konut alımında artık pek kredi imkanı yok. İkinci, üçüncü konuta kredi imkanı olmayınca konut kredi imkanları ilk konut sahipliği için kullanılmış oluyor.

Konut sahipliği meselesini sadece kredi odaklı değil aynı zamanda konut arzıyla birlikte düşünmek lazım. Konut arzı ve konut talebi şeklinde… Aksi takdirde sırf krediyi düşünürseniz, konut fiyatlarını istemediğiniz yere götürme ihtimaliniz var. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor."

Etiketler Kredi konut
Yorumlar
Kalan Karakter 800