İlerleyen günlerde hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı geldi!

2023 yılının soğuğunu kasım ayının ortaları itibariyle hissetmeye başladık. Havalar uzun zaman yaz sıcaklığında seyrettiği için herkes acaba artık ne zaman yağmur yağacak? Yazlık kıyafetleri giymeyi ne zaman bırakacağız, bu kış kar yağacak mı gibi pek çok sorunun cevabı haberimizde yer alıyor.

Güncelleme:

Uzmanların belirttiğine göre ülkemiz El Nino hava akımının etkisinde. Bu etki ile birlikte yağışa soğuk havaya ne zaman erişeceğimizi merak eder olmuştuk ki yağış da düşük sıcaklıklar da etkisini göstermeye başladı.

Ülkemizde ve dünyada iklim değişikliğinin belirtilerini görmekteyiz. Çünkü her anlamda hava muhalefeti oldukça sert bir şekilde kendini gösteriyor. Sıcağı da soğuğu da uç noktalarda hissetme durumuna yaklaştık.

Meteorolojinin yayınlanan son hava raporu

Elde edilen son verilere göre meteoroloji sağanak yağış uyarısında bulundu. Kuvvetli yağış sebebiyle ülkemizin pek çok yerinde sel felaketi ile karşı karşıya gelindi. İleriki günlerde de birçok bölgeyi yağışlı günler bekliyor.

Meteorolojinin yaptığı güncel değerlendirmeye göre topraklarımızın genelinde bulutlu günlerin yaşanacağını, Marmara’nın doğusunda, Doğu Akdeniz’in doğusunda, İç Anadolu’da, Karadeniz’de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yağışlı günlerin bizleri beklediğini görmekteyiz.

Ülke genelinde yağmur yağışı ve sağanak beklenirken yüksek kesimlerde de karla karışım yağmur bekleniyor. Şimdiden ülkemizin yüksek bölgelerine kar oturdu bile.

İlerleyen günlerde hava durumu nasıl olacak? Meteorolojiden şiddetli yağış uyarısı geldi! resim: 0

Hava durumuna dair bilgiler

Hava sıcaklığı yağışın etkisiyle birlikte kuzey, iç ve batı bölgelerde hissedilir şekilde (2-10 derece) düşüşe geçecek, diğer illerde ise önemli değişiklikler olmayacak gibi görünüyor.  Kuzey ve kuzeybatı yönlerinden orta, zaman zaman da kuvvetli rüzgar bekleniyor.

Marmara’nın kuzeyi ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli fırtına esmesi beklenirken, (saatte 80-110 kilometre hız) İç Anadolu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ da ise kısa sürecek olan fırtınaların (saatte 5 Şarj0-80  kilometre hız) olması bekleniyor.

Ülkemizin genelinde beklenen yoğun yağış sebebiyle ani sel baskınları, yerel su baskınları ve taşkın gibi afetlerin yaşanması söz konusu olabilir. Bu sebeple yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olmakta ve önlem almakta fayda var.

 

 

 

 

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800