İhracatçıya 5 milyon dolar ve 150 milyon lira alternatifli destek paketi! Ziraat Bankası duyurdu

Ziraat Bankası, sunduğu "İhracata Tam Destek Kredi Paketi" ile ihracat yapan firmalara, 5 milyon dolar veya 150 milyon liraya kadar olan uygun maliyetli ihracat kredilerinden faydalanma imkanı tanıyor.

Ziraat Bankası, "İhracata Tam Destek Kredi Paketi"ni sunarak, ihracat yapan şirketlere yönelik yeni bir finansman olanağı sağladığını duyurdu. Banka tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile Ziraat Bankası arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen bu kredi paketi, Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerinden biri olan ihracatçı firmaların ihtiyaçlarına özel olarak tasarlandı. Bu çerçevede, söz konusu firmalar, 5 milyon dolar veya 150 milyon liraya kadar uygun maliyetli ihracat kredisinden faydalanabilecekler.

Bankanın açıklamasına göre, birlik üyesi firmalar, tercihlerine göre rotatif veya taksitli kredi seçeneklerinden birini seçebilecekler. Rotatif kredi seçeneğinde vade süresi 12 ay olarak belirlenirken, limit dahilinde her kullandırımın tutarı ve doğan ihracat taahhüt tutarı kadar olan ihracat bedelleri bankaya yönlendirildiğinde toplam vade süresi 36 ayı aşmayacak şekilde en fazla 2 kez yenilenebilecek.

Açıklamada, taksitli kredi seçeneğinde vade süresinin maksimum 24 ay olduğu vurgulanırken, bu paket kapsamında yalnızca taksitli kredilerin KGF teminatı ile kullanılabileceği ifade edildi. Bu sayede ihracat yapan firmalar, finansman ihtiyaçlarına daha uygun ve esnek çözümler bulma imkanına sahip olacaklar.

4 binden fazla ihracatçı firmaya 1 milyar doların üzerinde finansman sağlandı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, şunları kaydetti:

"Bugün TİM ile imzaladığımız protokol ile birlikte ülkemizin en temel dinamiklerinden biri olan ihracatçılarımıza kesintisiz destek vermeye devam ediyoruz. Bilindiği üzere 28 Ağustos 2023 tarihinde aralarında Bankamızın da yer aldığı 'Vade(Siz) İhracat Kredi Paketi' protokolü ile sadece Ziraat Bankası olarak 4 binden fazla ihracatçı firmamıza 1 milyar doların üzerinde finansman desteği sağladık. Bugün de ihracatçılarımızın finansman ihtiyaçlarını karşılayabileceği 'İhracata Tam Destek Kredi Paketimizi' hayata geçiriyoruz. Bu kredi paketimiz ile ihracatçılarımızın dünya ile rekabetini kolaylaştırmakla beraber, ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyümesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ziraat Bankası olarak bundan sonra da ihracatçılarımıza destek vermeye devam edeceğiz."

Etiketler Ziraat Bankası
Yorumlar
Kalan Karakter 800