IFC'den Ülker Bisküvi'ye kredi

Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Ülker Bisküvi'ye Türkiye ve Kazakistan'daki operasyonları için 75 milyon euroluk bir kredi sağlayacağını açıkladı.

Güncelleme:

IFC'nin açıklamasına göre, bu finansman Ülker Bisküvi'nin İstanbul ve Kocaeli'deki tesislerinde depreme karşı dayanıklılığı artırmak ve enerji verimliliğini artırmak için iyileştirmeler yapmasına olanak sağlayacak.

Açıklamada ayrıca, fonun Ülker'in Kazakistan'daki yan kuruluşu Hamle fabrikasının kaynak verimliliği ve güvenlik standartlarının geliştirilmesine destek olacağı belirtildi. Bu kredi aynı zamanda Ülker Bisküvi'nin doğal çevreye uyumu ve çevresel etkilerin azaltılması hedeflerine ulaşmasını teşvik ediyor.

Açıklamada Türkiye'nin depreme dayanıklı bir şekilde yeniden inşa edilmesi için hem özel sektör hem de kamu finansmanına büyük ihtiyaç olduğu vurgulandı. Yapı stokunun güçlendirilmesi ve gelecekteki depremlere karşı tedbir alınması ülke ekonomisi ve insan hayatı açısından kritik önem taşıyor.

IFC'nin Türkiye'deki özel sektörün gelişimine 50 yılı aşkın bir süredir destek verdiği ve son 10 yılda yaklaşık 20 milyar dolarlık yatırım yaptığı belirtildi. Ayrıca, Mart 2024 itibarıyla IFC'nin dünya çapında işbirliği yaptığı ülkeler arasında Türkiye'nin 5,2 milyar dolarlık taahhütlü portföyle üçüncü sırada yer aldığı ifade edildi.
 
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800