İBB kira yardımını artırdı! İşte yeni tutar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), riskli binalara yönelik kira yardımını yüzde 55 oranında arttırdı. Kentsel dönüşüm alanlarındaki riskli yapılarında ikamet eden kiracılara ve maliklere, daha önce verilen 4 bin 500 TL kira yardımı yerine artık 7 bin TL kira yardımı sağlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul'u depreme dayanıklı bir kent haline getirmek amacıyla başlattığı kira yardımı programında güncellemeye gitti. Hızlı Tarama Yöntemi ile en riskli grupta yer alan binalar için yapılan kentsel dönüşüm kira yardımları yüzde 55 oranında artırıldı. İBB Encümeni tarafından onaylanan karara göre, İstanbul'da ikamet eden maliklere verilen aylık 4 bin 500 TL kira yardımı süresince 7 bin TL olarak revize edildi.

Kira yardımı ne kadar oldu? 

Kiracılara sağlanan aylık 4.500 TL yardım da benzer şekilde 12 ay boyunca 7 bin TL'ye çıkarıldı. Binada ikamet etmeyen maliklere yönelik olarak ise, 18 aylık süre zarfında verilen aylık 3 bin TL tutarındaki yardım yüzde 50 artırılarak 4 bin 500 TL'ye çıkarıldı.

Kira yardımından nasıl yararlanılır? 

İBB'den kira yardımı alan bireyler aynı zamanda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın sağladığı kira yardımından da faydalanabilecekler. İstanbul'da bulunan Riskli ve Rezerv Alanlar ile hızlı tarama sonucu kendi kendine çökme riski tespit edilen bin 556 binada yaşayan ve kira yardımı talep eden İstanbullular, riskli yapı tespitinden sonra tahliye ve yıkım süreçlerini tamamlayacaklar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilçe belediyesi aracılığıyla kira yardımına onay vermesi ile birlikte İBB, kira yardımı dağıtmaya başlayacak.

Etiketler Kira İBB
Yorumlar
Kalan Karakter 800