HyperOS güncellemesi bir Xiaomi modeline geliyor!

2022’de ilk defa tanıtımı yapılan Redmi Note 11, Android 13 tabanlı HyperOS güncellemesini artık alabilecek. Peki HyperOS güncellemesi yolda olan Xiaomi modeli hangisi? İşte tüm detaylar haberimizde.

Güncelleme:

Geçen sene tanıtımı yapılan ve kullanım için sunulan HyperOS güncellemesinin dağıtımı bütün hızıyla devam ediyor. Şu sıralar daha fazla giriş ve orta segment için yayınlanmış olan yeni yapı çok yakın bir sürede Xiaomi de bir  modele daha gelecek.

Redmi Note 11 için HyperOS güncellemesi geliyor!

Xiaomiui’nin yapmış olduğu haberine göre 2022’de tanıtımı yapılan Redmi Note 11, Android 13 tabanlı HyperOS güncellemesini artık alabilecek. Yeni sürüm OS1.0.1.0.TGCMIXM yapı numarasıyla gelecek olan ve şubat ayının son günlerine doğru kullanım için sunulacak. Ayrıca cihazın Android 14’ü alması gibi bir durum söz konusu değil. Redmi Note 11 için HyperOS güncellemesi ilk önce Mi Pilot kullanıcıları için yayınlanacak. Eğer sürümde bir sıkıntı söz konusu olmazsa çok yakın bir zamanda genel kullanım için açılacak.

 Xiaomi kurucusu olan Lei Jun, geçen dönemlerde yapmış olduğu paylaşımla HyperOS arayüzünün logosunda değişiklik olduğunu resmi olarak duyurdu. Eskiye kıyasla daha şık ve ergonomik bir görünümle tasarlanmış olan yeni logo, dijital dünyadaki fikirler ve bağlantılar gibi bir arada olan noktalardan meydana gelen bir galaksi olarak tanımlanmıştır. Bunun dışında mora çalan renkleri de bünyesinde yer alır ve beğenilir.

Depolama yönünden avantaj sağlayacak!

Xiaomi HyperOS; yeni yazı tipi, yeni yazı stili, duvar kağıdı ve widget’larla kilit ekranında daha çok ve yeni özelleştirmeler sunacağı görülüyor. Kontrol merkezi ise daha önceki sürüm MIUI 14’e göre daha modern ve daha temiz bir tasarımda olacak. Uygulama simgeleri ise birbirine benzeyen, ancak genel olarak daha fazla gibi duruyor. Yeni sürümle beraber dikkat çeken önemli bir diğer detay ise Xiaomi HyperOS’ un telefonlarda ne kadar alan kaplayacağı oldu. Çinli şirketin söylediği iddiaya göre yapı 8.75 GB boyutunda ve rakiplerine kıyasla depolama olarak çok ciddi bir avantaj sağlayacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800