Hisse senedi yatırımcısı Bay Tutumlu, elektrikli araç satışlarındaki farka dikkat çekti

Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, içten yanmalılardan tam elektrikli araçlara geçiş hızına dikkat çekti ve bu durumu iki nedenle açıkladı.

Güncelleme:

   Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, kendi X hesabından içten yanmalılardan tam elektrikli araçlara geçiş hızının düşük olduğuna dikkat çekti. Dünyada tam elektrikli araç satışlarının artmaya devam ettiğini aktaran Bay Tutumlu, özellikle Çin ve Avrupa'da menzil endişesi ve fiyat nedeniyle yeterli talebi görmediğini belirtti.

   Bir başka sebep olarak da tam elektrikli otomobillere verilen teşviklerin görece azalmasını işaret eden Bay Tutumlu, "Dünyada tam elektrikli araç satışları artmaya devam ediyor. Yalnız içten yanmalılardan tam elektriklilere geçiş yeterince hızlı gerçekleşmiyor. Bu hafta hem Emre Özpeynirci köşesinde ele almış, hem de Businessweek dergisinde benzer haberler gördüm. Özellikle Çin ve Avrupa'da plug-in hibritler hem menzil endişesi yaşamadan seyahati mümkün kılması, hem de ucuzluğu nedeniyle tercih ediliyor. Tam elektrikli otomobillere verilen teşviklerin de görece azalması bu durumu tetiklemeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

   Bay Tutumlu'nun paylaşımına gelen yorumlardan bazıları:

Yorumlar
Kalan Karakter 800