Hindistan’da korkulan oldu! İnşaatlar durdu, okullar tatil edildi! Hükümet maske uyarısı yaptı!

Hindistan’ın başkenti Delhi’de bu nedenle inşaatlara ara verildi ve okullar tatil edildi. İnsanlara ise sokağa çıkmadan önce insanları maske kullanmaları yönünde uyardı.

Güncelleme:

Yüzyılın en büyük sorunlarından bir tanesi hava kirliliği. Hindistan ise bu konuda ciddi olarak sorunlar yaşayan ülkelerin başında geliyor. Öyle ki Hindistan’ın başkenti Delhi’de bu nedenle inşaatlara ara verildi ve okullar tatil edildi. İnsanlara ise sokağa çıkmadan önce insanları maske kullanmaları yönünde uyardı.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi insanların sokaklara çıkmayacağı bir şehir olarak tarihe geçebilir. Çünkü bunun ilk adımlarını atan şehirde insanların sokağa çıkarken maske takmaları isteniyor. Aşırı kirli hava dalgası ile başlayan süreçte insanların büyük sorunlar yaşayabileceği ve bu anlamda gerekenin yapılması için çalışmaların başladığı belirtildi.

Hava kirliliği hızla artıyor

Yeni Delhi’de hava kirliliği olması gerekenden tam 10 kat daha fazla. Bunun sonucunda ise özellikle eğitim durmuş ve inşaatların yapılması askıya alınmış durumda. İnsanların yeni Delhi’den uzaklaşmaya başlaması ise gündemde.

Giderek daha fazla hava kirliliğine maruz kalan Hindistan bu açıdan kritik bir karar alarak okulları tatil etti. Yeni tedbirlerin ise gelebileceği konuşuluyor. Hava kirliliğinin temel nedeni ise çiftçilerin atıkları ortadan kaldırmak için yakmaları oldu. Bu parçacıklar havaya kalkarak Yeni Delhi’nin üzerine gidiyor.

Etiketler Hindistan
Yorumlar
Kalan Karakter 800