Her yıl yarım milyar şampuan kutusunun doğayı kirletmesine engel olacak olan o çözüm!

Her yıl tam olarak 552 milyon şampuan kutusu boşa gidiyor ve doğayı kirletiyor. Peki, bunun çözümü asırlar öncesinde bulundu ise? İşte o çözüm…

Güncelleme:

Banyonuza bir dikkatli şekilde bakarsanız eğer sık sık değiştirdiğiniz şampuan kutuları dikkat çekecek. Üstelik sadece o da değil. Temizlik ürünlerinin kutuları da çöpe gidiyor oradan da doğaya salıveriliyor. İşte bunlar çocuklarımız için büyük risk. Çünkü toprakta erimeyen bu tür ürünlerin doğaya ciddi zararlar verebileceği biliniyor.

Uzmanların söylediği bir söz ise burada gündeme bomba gibi giriş yapıyor. Her yıl 20 milyon ton ürün denizlere atılıyor. Denizlere atılan bu ürünler ise işte yakın zamanda Marmara Denizi’nde olduğu gibi deniz suyunun kirlenmesine ve dipteki canlıların yüzeye vurmasına neden oluyor.

Hadi 20 yıl öncesine gidelim

Bir zamanlar aslında çokta eski değil banyoda kullanılan bu ürünlerin çoğu toz, tablet şeklinde satılıyordu. Haliyle bunlarda kullanılıyor ve geriye bir şey kalmıyordu. Şimdi ise şişelenen bu ürünler plastiklerin içerisine hapsolmuş durumda.

Her yıl yarım milyar şampuan kutusunun doğayı kirletmesine engel olacak olan o çözüm! resim: 0

Üstelik dünyanın önde gelen Beyond Plastics’in başkanı olan Judith Enck dahi bu konuda insanları uyarıyor. Başlangıçta hiçbir kimsenin plastik istemediğini ancak gelinen noktada bir ürünü bir yerden diğer bir yere göndermek için ciddi paraların harcandığını ve atmosfere aşırı şekilde sera gazı salındığını belirtiyor. Bu şuan için sonun başlangıcı olsa dahi ilerleyen zamanlarda daha ciddi problemlerin görülmesine belki de çocuklarımızın bu durumdan daha fazla etkilenmesine neden olabilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800