Her üç ayakkabıdan biri Gaziantep'te üretiliyor

Türkiye'de her üç ayakkabıdan biri Gaziantep'teki firmalarca üretilerek iç ve dış pazarlara gönderiliyor. Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, yeşil dönüşüm odaklı üretimine vurgu yaparak, bu sayede ihracatın önemli ölçüde artacağını belirtti.

Güncelleme:

Gaziantep Ayakkabıcılar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, kentin son yıllarda ayakkabı üretiminin önde gelen merkezlerinden biri haline geldiğini ifade etti. İnce, Gaziantep'te ayakkabı üretimi için önemli girişimlerin olduğunu belirterek, "Gaziantep, ayakkabı konusunda İstanbul'un hemen ardından gelen en büyük üretim merkezi konumunda. Kentimiz, 1200 ayakkabı üreticisi, 400 terlik üreticisi, 200 yan sanayi imalatçısı ve 80 bin çalışanıyla 33 farklı sektörü içinde barındıran büyük bir ayakkabı sektörüne ev sahipliği yapıyor." şeklinde konuştu.

İnce, sektörün ilerlemesi için eğitime büyük önem verdiklerini, ayakkabıyla ilgili eğitim kurumlarının açıldığını ve çeşitli eğitici etkinlikler düzenlendiğini vurguladı. Gaziantep'teki ayakkabı üreticilerinin ihracata odaklandığını belirten İnce, "Sektörümüzü önümüzdeki yıllarda dünya genelindeki rakip ülkelerle rekabet edebilir seviyeye getirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda başarılı adımlar atmaktayız. Türkiye'de ayakkabı ihracatı, olumsuzluklara rağmen 11 ayda 1 milyar 100 milyon dolar seviyesine ulaştı. Gaziantep'te ise 150 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleşti. Kentimizdeki ayakkabı ihracatı son üç yılda artış gösteriyor ve dünya pazarında önemli bir konum ediniyor. Şu an Gaziantep, Türkiye'nin en büyük 2. imalatçısı ve ihracatçısı konumunda. Ürettiğimiz ürünlerin büyük bir kısmını İstanbul'a gönderiyoruz, ancak aracı kurumlarla gönderildiği için gerçek ihracat verilerimize tam olarak yansımıyor. Türkiye'de bu yılın 11 ayında üretilen 585 milyon çift ayakkabının yaklaşık yüzde 35'i Gaziantep'te üretildi." ifadelerini kullandı.

İnce, kentte ayakkabı ve terlik üretiminin gerçekleşeceği Organize Sanayi Bölgesi'nin yeşil dönüşüm odaklı üretimine vurgu yaparak, bu sayede ihracatın önemli ölçüde artacağını sözlerine ekledi.

Etiketler ayakkabı gaziantep
Yorumlar
Kalan Karakter 800