Güven endeksi perakende ticaret sektöründe arttı

Güven endeksi aralıkta geçen aya oranla inşaat sektöründe yüzde 3,3 azalırken, hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 artış gösterdi.

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), aralık ayına ait hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini duyurdu. Verilere göre, mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektöründe güven endeksi, aralık ayında aylık bazda %3,3 azalarak 88'e geriledi. Aynı dönemde hizmet sektöründe ise güven endeksi %1,2 artarak 112,3'e yükseldi; perakende ticaret sektöründe ise %4,5 yükselişle 116,8'e çıktı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, kasımda 110,9 iken aralıkta 112,3'e yükseldi. Bu dönemde hizmet sektöründe iş durumu endeksi değişmezken, gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi %0,1 azaldı. Ancak son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep %3,8 arttı.

Güven endeksi perakende ticaret sektöründe arttı resim: 0

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi, kasımda 111,7 iken aralıkta 116,8'e yükseldi. Perakende ticaret sektöründe son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar %9,9 artarken, gelecek üç aylık dönemde ise %3,7'lik bir artış beklentisi bulunmaktadır. Mevcut mal stok seviyesi ise %0,9 azaldı.

Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi, geçen ay 91 iken bu ay 88'e düştü. İnşaat sektöründe geçen aya göre alınan kayıtlı siparişlerde %5,4'lük bir düşüş yaşanırken, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi %1,5 azaldı.
 
 
 
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800