Gürcistan’a ucuz iPhone turu

Türkiye’de vergi nedeniyle fiyatları hayli yüksek olan iPhone’ları ucuza almak isteyenler Gürcistan’a gidiyor. Durumu fırsata çevirmeye çalışan turizm firmaları, Gürcistan teknoloji turları düzenlemeye başladı.

Türkiye'de iPhone marka telefonlar yüzde 50 ÖTV, yüzde 18 KDV ve diğer vergilerle birlikte yüksek fiyatlara ulaşıyor. Ülkemizde Eylül ayında satışına başlanan iPhone 14, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max fiyatları vergilerle birlikte 35 bin liradan başlıyor, modeline ve hafıza büyüklüğüne göre 64 bin liraya kadar çıkıyor.

SARP SINIR KAPISI'NDA YOĞUNLUK

Sözcü’den Elif Çavuş'un haberine göre, Gürcistan’da iPhone telefonların fiyatları, vergiden kaynaklı yaklaşık 15 bin lira daha uygun olunca, Türkiye’nin her bölgesinden Batum’a turlar başladı. Batum’da mağazalardan aldıkları telefonlarda vergi iadesi almak isteyenler ve Türkiye'den kaçak aldıkları telefonları üzerlerine kaydettirmek için giriş-çıkış yapma yolunu seçen vatandaşlar, Sarp Sınır Kapısı’nda büyük yoğunluğa sebep oluyor.

HEM GEZ HEM DE PARA KAZAN

Trabzon’da faaliyet gösteren bir turizm firması da işi fırsata çevirdi. “Gürcistan teknoloji turu” adı altında tanıtımlar yapan turizm firması, “Son zamanlarda Türkiye'de yükselen telefon fiyatları ve IMEI uzatmanın sona ermesi nedeniyle Gürcistan uygun telefon fiyatları ve vergi iadesi imkânı ile teknoloji tutkunları için cazip bir seyahat noktası haline gelmiştir” diyor.

Firmanın Gürcistan turu reklamlarında iPhone görseliyle birlikte, “Batum’u gez, 5 yıldızlı otelde konakla, 20 bin TL’nin üzerinde para kazan” ifadeleri yer alıyor.

Çalışana doğalgaz ödemesi zorunlu mu?Çalışana doğalgaz ödemesi zorunlu mu?İşverenlerin çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderleri için 1000 TL'lik destek ödemesine ilişkin düzenlemenin ayrıntıları netleşti. Düzenlemeye göre aylık 1000 TL, mevcut ücrete eklenemeyecek ilave olarak yatırılacak. Peki her işveren bu bedeli ödemek zorunda mı? İşte yanıtı..

 

Etiketler iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800