Günlük yol ve yemek ücretleri ne kadar oldu?

Resmi Gazete'de ilan edilen kararla birlikte, şirketlerin gelir vergisinden muaf tutulacak günlük yemek ve ulaşım bedelleri güncellendi.

Resmi Gazete'de ilan edilen kararla birlikte, şirketlerin gelir vergisinden muaf tutulacak günlük yemek ve ulaşım bedelleri güncellendi. Asgari ücretin 17,002 lira olarak duyurulmasının ardından, 2024 yılı için geçerli olacak yemek bedelleri merak konusu oldu.

Önceki yıl 121 TL olarak belirlenen günlük yemek ücreti, 30 Aralık 2023 tarihli 32415 sayılı 2. Mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan 324 Seri Nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile güncellendi. Buna göre, 2024 için günlük yemek bedeli 170 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. KDV dahil günlük yemek ücreti ise 187 TL olarak güncellendi.

Günlük yol ve yemek ücretleri ne kadar oldu?  resim: 0

Yeni tebliğle birlikte, 56 TL olan yol parası istisna tutarı da 88 TL'ye yükseltildi. Gelir Vergisi Kanunu'na göre, işverenler, çalışanlarına günlük yemek bedeli tutarında yemek yardımı yaptıklarında, devlet bu ödemeyi Gelir Vergisi, Damga Vergisi, SGK İşveren Hissesi, SGK İşçi Priminden muaf tutuyor. Gelir vergisinden muaf tutulan günlük yemek ücreti her yıl yeniden belirleniyor. 

Etiketler Ulaşım Yemek
Yorumlar
Kalan Karakter 800